Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Ειδικός της Βίβλου πιστεύει ότι συνυπήρχαν δράκοι και άνθρωποι

Οι δράκοι εμφανίζονται στους μύθους και τη μυθοπλασία του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, αν και πιστεύεται ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από - μυθοπλασία. Ένας ειδικός, ωστόσο, πιστεύει ότι το Βιβλικό κείμενο σε συνδυασμό με ιστορικούς ρωμαϊκούς λογαριασμούς μπορεί να αποδείξει ότι κάποτε συνυπήρχαν δράκοι και άνθρωποι.

Από τα έργα του JRR Tolkien έως το εξαιρετικά δημοφιλές Game of Thrones του HBO, οι δράκοι είναι ένα διαρκές σύμβολο της φαντασίας. Αν και η προέλευσή τους είναι ασαφής, ιστορίες των δράκων που έχουν αφηγηθεί εδώ και αιώνες στην Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και ακόμη και την Αρχαία Αίγυπτο, όπου ένα πλάσμα που μοιάζει με φίδι, το Apep, πολέμησε τον θεό του Ήλιου Ra. Στη μυθολογία της Νορβηγίας, ο φιδός του Midgard, ο Jormungandr, γεννήθηκε από τον θεό του Λόκι, και πολέμησε τον ισχυρό Θορ στο Ραγκανρόκ, στο τέλος του κόσμου.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο προστάτης της Αγγλίας Άγιος Γεώργιος λέγεται ότι σκότωσε έναν δράκο στην πόλη Silene της Λιβύης και η ημέρα του γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου.

Οι Δράκοι εμφανίζονται ακόμη και στην Αγία Γραφή, με περισσότερες από 20 αναφορές για το τρομακτικό αυτό θηρίο.

Ο Tom Meyer, καθηγητής Βιβλικών σπουδών στο Shasta Bible College και Graduate School στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, πιστεύει ότι αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά μάλλον ένα από τα πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι δράκοι κάποτε περιπλανήθηκαν στη Γη.

Ειδικός της Βίβλου αναφέρει ότι η λέξη δράκος είναι ένας όρος που περιγράφει πλάσματα όλων των σχημάτων και μεγεθών, όπως και η λέξη δεινόσαυρος που περιγράφει ένα πλήθος ειδών.

Οι δράκοι εμφανίζονται σε μύθους και ιστορίες σε όλο τον κόσμο

Ο καθηγητής Meyer, ο οποίος έχει απομνημονεύσει περίπου 20 βιβλία από τη Βίβλο και είναι γνωστός ως The Bible Memory Man, είναι βέβαιος ότι υπάρχουν ιστορικά στοιχεία που υποστηρίζουν την εκπληκτική θεωρία του.

Είπε: «Μια επανεξέταση των χρονικών των αρχαίων Ρωμαίων ιστορικών και της Βίβλου μπορεί να δείξει ότι οι δράκοι ήταν στην πραγματικότητα ταυτόχρονοι με την ανθρωπότητα.

«Στην αρχαιότητα, διάφορα είδη πλασμάτων που προστέθηκαν όλα στην κατηγορία« δράκος», παρόμοιο με το πώς σήμερα κατηγοριοποιούμε διαφορετικά είδη ζώων ως «δεινόσαυρους».

Ο πιο διάσημος από τους δράκους είναι ο δράκος, με τον Άγιο Γεώργιο, του οποίου η ιστορία έλαβε χώρα στα τέλη του τρίτου αιώνα μ.Χ.

«Αν και η ιστορία του Αγίου Γεωργίου και του Δράκου είχε μερικές φανταστικές προσθήκες με την πάροδο των αιώνων, η βασική ιστορία της είναι πιθανώς αληθινή».

Καθώς προχωρά η ιστορία, μια πολιορκούμενη κοινότητα έδωσε θυσίες ζώων σε έναν δράκο για να αποκτήσει πρόσβαση στη μοναδική πηγή νερού. Αλλά όταν τα ζώα εξαντλήθηκαν, οι άνθρωποι κατέφυγαν στη θυσία των παιδιών τους.

Ο Άγιος Γεώργιος λέγεται ότι σκότωσε έναν δράκο που βασάνιζε μια πόλη

Την ημέρα που εμφανίστηκε ο Άγιος Γεώργιος, η πριγκίπισσα μιας βασιλικής οικογένειας έπρεπε να θυσιαστεί. Αντ 'αυτού, ο Άγιος Γεώργιος σκότωσε τον δράκο και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ηρωική πράξη, ο Βασιλιάς διέταξε την πόλη να μετατραπεί σε Χριστιανική.

Ο καθηγητής Meyer είπε: "Αλλά και πολύ πριν από την εποχή του Αγίου Γεωργίου, πολλές πηγές ανέφεραν την ύπαρξη διαφορετικών ειδών δράκων."

Ο Ρωμαίος πολιτικός Cicero έγραψε για ιπτάμενα φίδια στην Αφρική

Ένα παράδειγμα είναι αυτό του Ρωμαίου πολιτικού Marcus Tullius Cicero (106 έως 43 π.Χ.), μιας από τις μεγαλύτερες πολιτικές προσωπικότητες της ύστερης Ρωμαϊκής Δημοκρατίας.

Σε έναν από τους λογαριασμούς του από το De Natura Deorum ή στο The Nature of Gods, ο Cicero έγραψε για «φίδια που πετούν από την έρημο της Λιβύης» στην Αίγυπτο με νότιο άνεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου