Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Η πυραμίδα της Σκωτίας

Η Σκωτία θα ήταν ίσως το λιγότερο πιθανό μέρος που θα περίμενε κανείς να βρει αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι της αρχαίας αρχιτεκτονικής. Αλλά το πιστεύετε ή όχι, υπάρχει μια πυραμίδα στο Εθνικό Πάρκο Cairngorms της Σκωτίας που χρησιμεύει πραγματικά ως ένα ενδιαφέρον κομμάτι της βασιλικής ιστορίας. Μέσα στα δάση της Σκωτίας, αυτή η περιοχή είναι κυρίως γνωστή στους τουρίστες ως ένα συναρπαστικό μέρος γνωστό για παλιά ερείπια ενός μεσαιωνικού κάστρου.

Αυτή η πυραμίδα της Σκωτίας, ωστόσο, έχει δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια. Στην πραγματικότητα, είναι μέρος των 11 σκωτσέζικων τύμβων, οι οποίοι είναι ειδικά τοποθετημένοι σε σωρό από πέτρες για να τιμήσουν τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Η συγκεκριμένη ειδικότερα, κατασκευάστηκε για να συμβολίσει την αγάπη της Βασίλισσας Βικτώριας για τον Πρίγκιπα Άλμπερτ.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη από τους 11 τύμβους και κατασκευάστηκε μετά το θάνατο του πρίγκιπα Άλμπερτ ως φόρο τιμής στη ζωή και την αγάπη του για τους υπέροχους εξωτερικούς χώρους. Βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία ανάμεσα στα δάση Cairngorms της Σκωτίας, λίγο μετά το Βασιλικό Κτήμα Balmoral στο Aberdeenshire.

Φαίνεται υπέροχη συναρπαστική από μακριά, και είναι περιτριγυρισμένη από το γαλήνιο και καταπράσινο δάσος. Χρειάζεται λίγη πεζοπορία στα Cairngorms για να φτάσετε στην πυραμίδα και να την δείτε, αλλά μόλις φτάσετε, αξίζει σίγουρα το ταξίδι για το ασυνήθιστο θέαμα στη Σκωτία.

Φροντίστε να σταματήσετε και να κάνετε διαλείμματα καθώς περπατάτε στο Cairngorms καθώς τα φυσικά αξιοθέατα και οι ήχοι που θα ακούσετε στο δρόμο σας είναι σίγουρα αναντικατάστατα και καταπραϋντικά για την ψυχή. Απολαύστε τα θαύματα της φύσης καθώς φτάνετε στην πυραμίδα. Υπάρχουν διάφορες διαδρομές για να φτάσετε εκεί, αλλά συνιστάται να ακολουθήσετε το μονοπάτι μέσω των δασικών εκτάσεων όπου θα δείτε και άλλες πολύ μικρότερες κλίνες αφιερωμένες στην υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου